Velg en side

Åkra Elektriske elektrifiserer bilparken

Åkra Elektriske har nettopp fått levert sine første elektriske varebiler. Hele fem stykk Opel Vivaro-e har de nå gått til anskaffelse av. 

For Åkra Elektriske handler det om flere aspekter når de nå elektrifiseres. – Det handler både om miljøet og om driftsøkonomi, sier daglig leder Jakob Tjøsvold. I tillegg krever disse bilene mindre vedlikehold. Norge har satt seg ganske hårete klimamål, og da er utfasing av fossile biler et av tiltakene. Og ettersom vi er over gjennomsnittet opptatt av elektrisitet, så er det vel bare helt naturlig at vi går over til elektrisk drevne biler, sier han

– Det er klart at vi noen ganger har  kjøremønster som er utfordrende dersom man ikke er strukturert i planleggingen av lading. Men stort sett vil dette gå helt fint, sier Tjøsvold.

De er i ferd med å få montert ladestasjon utenfor butikken sin på Åkra, men monterer også ladebokser hjemme hos alle de ansatte som skal bruke de nye bilene. Dermed kan de lade om natten, slik at bilen er klar neste morgen.

Valget av Opel Vivaro-e som arbeidsbiler, var enkelt synes Tjøsvoll. – Dette er biler vi har god erfaring med som dieselmodeller, og disse elektriske har minst like god kvalitet og kjørekomfort, sier han.

Men like viktig som selve bilen, er samarbeidet med Åkra Bilimport. Vi har vært kunde der i alle år sier Tjøsvold. – Det er utrolig viktig for oss å ha en lokal leverandør som yter den servicen som Åkra Bilimport gjør. Der får vi kjapp respons på våre henvendelser, og servicen er helt topp avslutter han.

Årets varebil
Vivaro-e har fått overveldende respons siden den ble lansert. I 2020 ble bilen kåret til Årets internasjonale varebil. Og vant på suverent vis. Snart kommer også Opel Combo-e som el-bil.

Et viktig mål under utviklingen av de nye elektriske varebilene fra PSA har vært å gjøre dem like fleksible som utgavene med forbrenningsmotor. Med en nyttelast på opptil 1275 kilo og mulighet til å trekke en tilhenger på ett tonn, dekker de helt klart behovet for svært mange varebilkunder.

Ettersom det fra start har vært planlagt å bygge en elektrisk versjon, er batteriene plassert under gulvet, noe som gjør at både lastehøyde og lastekapasitet beholdes.

Vivaro-e fås i tre lengder og med to batteripakker for en rekkevidde på inntil 330 km (WLTP)

Diktervegen 8, 5532 Haugesund
Telefon: 52 70 60 00

Rådhusgaten 1, 4270 Åkrehamn
Telefon: 52 84 55 00

Diktervegen 8, 5532 Haugesund
Telefon: 52 70 60 00

Rådhusgaten 1, 4270 Åkrehamn
Telefon: 52 84 55 00